top of page
Søk
  • Forfatterens bildeMari Yri

Opplev nydelig lokalmat på Trøndersk Matfestival i Oppdal, Rennebu, Melhus, Midtre Gauldal og Røros!

Oppdatert: 29. jul. 2020

Trøndersk Matfestival samler til vanlig lokalmatsaktører fra hele fylket i Trondheim sentrum hver sommer. Covid-19 utbrudd og smitteverntiltak har ført til at arrangørene har måtte tenke nytt rundt organisering av matfestivalen i år. Løsningen har blitt å legge opp til flere, mindre festivaler rundt om i Trøndelag fylke- en slags desentralisering av festivalen. Dette er gode nyheter for innbyggere i region Trøndelag Sør som i helgen 30.juli-1.august har mulighet til å prøve ut spennende lokalmat i Oppdal, Rennebu, Røros, Midtre Gauldal og Melhus.


Trøndelag Sør-Interkommunalt politisk råd er stolte over å være én av flere bidragsytere til årets desentraliserte matfestival. Lokalmatmiljøene i region Trøndelag Sør bevilges til sammen kr 240 000,- over vårt næringsfond, deler av tilskuddet går med til å finansiere Trøndersk Matfestival i Melhus, Oppdal og Rennebu og Rørostraktene. Tilskuddet er en del av rådets lokalmatsatsing og koordineres gjennom Nasjonalparken Næringshage, Rørosregionen Næringshage og Næringsforeningen i Trondheimsregionen avd. Midtre Gauldal og Melhus. Tildelingen i sommer er en del av vårt langsiktige arbeid for å styrke og fremme lokalmatmiljøene i regionen. I det videre vil vårt næringsapparat samarbeide tett med lokalmatmiljøene frem mot 2022 hvor Trondheim og Trøndelag skal være European Region of Gastronomy.


Trøndersk Matfestival i Oppdal og Rennebu


Innbyggere i Rennebu, Oppdal og omegn vil helga 30.juli til 1.augsut få mulighet til å prøve ut retter bygget på lokale råvarer ved fem serveringssteder i Oppdal sentrum. Ketil Jacobsen, daglig leder i Oppdal Smak av Fjell, opplyser over telefon at man i år tenker nytt for å gjøre lokale matopplevelser kjent og tilgjengelig for folk. I tillegg til å smake retter laget på lokale råvarer ved serveringssteder, gjøres det tilgjengelig filmer og oppskrifter. Oppskriftene er tilpasset den jevne kokk og skal gjøre det enkelt å gjenskape favoritter fra matfestivalen på kjøkkenet hjemme.

Foto: Oppdal Smak av Fjell


Trøndersk Matfestival i Rørostraktene


I Rørostraktene legges det opp til flere aktiviteter i helga 30. juli til 1. august. Fra fredag 31. juli til søndag 2.august arrangeres det matmarked i Røros sentrum med 20 utstiller fra lokalmatmiljøet i Røros og Holtålen. Ellers har publikum fra torsdag mulighet til å delta på gårdbesøk ved Gålavolden gård, hvor det er matutsalg ved gården. Lørdag 31.juli underholder det ikke ukjente trønderbandet Stage Dolls med utekonsert ved Bergstaden Hotell. Det blir også lagt opp til kulinariske opplevelser hos Røros Rein og Kalsa Gårdbakeri.

Foto: Tom Gustavsen


Trøndersk Matfestival i Melhus


På Melhus samles flere utstillere til slag av lokale matvarer i Melhus sentrum 1. august. Melhusbanken vil arrangere ulike aktiviteter for barn, lokale artister sørger før underholdning fra scenen. Trøndelag Sankeri organiserer sanking av lokale matskatter, Melhus Orientering legger opp til orientering i Melhus sentrum.

Foto: Trøndersk Matfestival

Trøndersk Matfestival i Midtre Gauldal


I Midtre Gauldal inviterer Mett i Gauldalen besøkende til rundtur for å bli kjent med produsenter og serveringsteder i Midtre Gauldal. Produsenter stiller med utsalg og servering ved Gammeltunet Hanshus i Soknedal, Kotsøy og Enodd (Budal). Besøkende som legger turen til Soknedal får nyte lokalprodusert mat fra serveringsstedet Gammeltunet Hanshus. I Budal kan besøkende nyte grillmat fra vilt hos Fumo, Maureggen Gårdsutsalg stiller med utsalg av storfeprodukter. Storbekkøya Museumsseter byr på hyllkake stekt på takke. Legges turen til Kotsøy har man mulighet for å delta på omvisning og ølsmaking hos Hogna Brygg. Videre serveres grove valfer og elggryte hos Storstuu Winsnes, Stornesset gård byr på spekemat og Røssbjørgvollen gård frister med nystekte brødblingser med hjemmelaget brunost. 31.juli inviterer Hogna Brygg til minifestival med streamet konsert av Skambankt i sine lokaler hvor Fumo serverer lokalmat.


Får du lyst til å besøke? Utfyllende informasjon om arrangement, billetter og booking i forbindelse med Trøndersk Matfestival 2020 finnes på lenken under!


172 visninger0 kommentarer

Comments


bottom of page